Şahinbey Belediyesi'nin yaptırdığı okul 3 ayda tamamlanacak

Şahinbey Belediyesi tarafından yapımına başlanan üç okuldan biri olan 32 derslikli okulun inşaatını gezerek incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okulun 15 Mayıs'ta temelinin atıldığını ve toplam üç ay gibi kısa sürede tamamlanarak eylül ayında eğitim öğretime açılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, Gaziantep'te ve özellikle Şahinbey'de derslik açığının fazla olduğunu söyleyerek, bu konuda Vali Erdal Ata'nın da girişimleriyle Şahinbey Belediyesi olarak okul yapımına da el attıklarını, 15 Mayıs'ta temeli atılan okulun; zemin, bodrum ve üç kat olmak üzere toplamda 5 katının kaba inşaatının bir hafta gibi sürede tamamlanmış olacağını belirtti. Başbakanın Gaziantep ziyaretinde bu okulun 3 ay içinde tamamlanıp eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi konusunda talimatı olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, bu çerçevede okulun inşaatını sıkı bir şekilde takip ettiklerini, herhangi bir aksilik olmadığı takdirde eylül ayında okulu eğitim öğretime açmış olacaklarını bildirdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne yapılan bu okulun bu mahalledeki ilk okul olduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu, Akkent'in yeni kurdukları bir mahalle olduğunu, burasının; okulları, parkları, yolları, alt ve üst yapısı ve konutlarıyla hem Türkiye'de hem Gaziantep'te örnek bir mahalle olacağını aktardı. Tahmazoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Akkent'e 86 bin metrekare bir alanda; yüzme havuzu, kapalı spor salonu, atletizm sahası, halı sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları ile spor köyü yapıyoruz. Bu alanda yapılan yüzme havuzumuz yakın bir zamanda tamamlanacaktır. Spor köyümüzün ve okulumuzun mahallemize hayırlı olmasını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber